Skip to the content

Door gebruik te maken van de circulaire ladingdragers van IPP, zoals pallets en boxen, ondersteunen wij onze klanten bij het verkleinen van hun voetafdruk in de supply chain. Maar, natuurlijk streven we zelf ook naar het verkleinen van de voetafdruk in onze eigen logistiek – zoals in het transport van onze pallets en de activiteiten op onze depots, waarvoor we intensief samenwerken met onze partners. Zo dragen we bij aan de UN Sustainable Develpoment Goals, maar verbeteren we ook de efficiëntie in logistieke activiteiten van zowel IPP als onze partners. Een dubbele overwinning! 

In deze expertise serie nodigen we jullie uit om meer te weten te komen over onze reis naar het verminderen van de voetafdruk in de logistiek. 

 

GS1 SMART-Box – de duurzame ladingdrager

Het verkleinen van de footprint in de logistiek gaat niet alleen over het optimaliseren van het transport, er zit ook veel potentieel in de ladingdrager zelf. De GS1 SMART-Box is een gestandaardiseerde, herbruikbare innovatie door FMCG producenten, retail en GS1 Duitsland met IPP als pooling partner. De GS1 SMART-Box ondersteunt zowel het optimaliseren van het logistieke proces als het verminderen van verpakkingsmateriaal - het biedt voordelen voor alle betrokken partners in de hele supply chain.

Volg de GS1 SMART-Box op zijn reis van depot naar industrie en retail in deze video met Dirk Freda, Martin Bachmann en Tobias Lorke van IPP Duitsland, Jace Hornage van Wasto-Pac, Ingo Schimmelpfennig en Frank Jacobi van Procter & Gamble en Christian Jacobi van DM.

De ecologische voetafdruk verkleinen door Lean & Green Europe

IPP is een van de eerste deelnemers aan het Europese Lean & Green programma. Na het succesvol behalen van een driesterren Lean & Green-certificering door IPP Spanje, heeft IPP besloten om deel te nemen aan het Lean & Green programma voor heel Europa om alle markten waarin we actief zijn te bestrijken. Lean & Green heeft als doel om de voetafdruk te verkleinen door samenwerking, innovatie en het optimaliseren van efficiëntie in de logistieke supply chains.

Leer meer over het Europese Lean & Green programma van de programmamanager zelf, Dirk van der Lee, IPP’s Pooling Director, Mark Hulland, en een van onze vervoerders, Henk Snoeren – eigenaar van Snoeren Transport in Nederland.