Skip to the content

Door onze krachten te bundelen, pluk jij alle voordelen

IPP ondersteunt en optimaliseert de logistieke processen van klanten op het gebied van palletpooling. We werken samen met gespecialiseerde logistieke partners om ervoor te zorgen dat we op een efficiënte en duurzame manier pallets van hoge kwaliteit kunnen leveren, altijd en overal!  

Bij IPP combineren we onze kennis en expertise om samen met gespecialiseerde bedrijven het palletpooling proces te organiseren. Wij vinden dat al onze logistieke samenwerkingspartners moeten doen waar hun kracht ligt: palletproductie, transport, opslag en / of onderhoud van onze pallets volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Door ons aan dit principe te houden, zijn wij in staat om de beste kwaliteit pallets te leveren tegen een scherpe prijs. Omdat het palletpooling-model gebaseerd is op betalen per gebruik in plaats van eigendom, kun je je eigen middelen blijven gebruiken om te investeren in jouw eigen kernactiviteiten en tegelijkertijd een belangrijke bijdrage leveren aan de circulaire economie!

In onze nieuwste expertise serie kom je meer te weten over onze rol en die van onze partners in heel Europa, van palletproducent tot transporteur en depot. Veel kijk- en leesplezier!

Samenwerken met gespecialiseerde logistieke partners

In deze video laten we de hoogtepunten zien van het hele proces van samenwerken met onze partners - van gespecialiseerde palletfabrieken tot opslag, onderhoud en verzending in onze depots tot onze transporteurs die voor een tijdige verzending zorgen naar onze klanten – altijd en overal! We kijken ook naar de rol van de IPP Operations Teams - in alle markten houden zij toezicht op het proces van prognoses tot palletinkoop, logistiek, opslag en onderhoud, en staan ze in contact met onze klanten en leveranciers. Allemaal met als doel om onze klanten op een efficiënte & duurzame manier te voorzien van hoogwaardige pallets tegen een scherpe prijs!

Benieuwd naar het volledige plaatje? Hieronder vindt je meer informatie en alle video's over onze operationele teams, palletproductie, depots en transporteurs.

De transporteur

Onze transporteurs zorgen ervoor dat onze pallets op tijd bij onze klanten worden afgeleverd en dat ze vanuit de retail weer naar onze depots worden teruggebracht. IPP werkt met meerdere vervoerders door heel Europa, waarbij efficiëntie en duurzaamheid centraal staan. Samen streven we naar een maximale benutting van ons laadvermogen en optimaliseren we onze routes, waarvoor we in een aantal landen ook deelnemen aan het Lean & Green programma.

Onze collega's in het Verenigd Koninkrijk zijn een samenwerkingsprogramma gestart met onze vervoerders en klanten onder de naam 'It's what's inside that matters'. Samen hebben we de ambitie om altijd met volle vrachtwagenladingen op pad te gaan – met onze pallets of met de goederen van de klant die we mee op reis kunnen nemen. Bekijk de video!

Het depot

Onze depots spelen een cruciale rol in het beschikbaar stellen van de juiste hoeveelheid en kwaliteit pallets voor onze klanten – altijd en overal! IPP werkt met ongeveer 90 depots in heel Europa waar onze pallets worden opgeslagen en indien nodig gerepareerd om onze hoge kwaliteitsnormen te handhaven.

Bekijk in deze aflevering van onze samenwerkingsserie een van de depots waarmee IPP samenwerkt: het ENVIRIS-depot bij Parijs. Dit is het grootste depot voor IPP in Frankrijk, dat ongeveer 3,5 miljoen pallets per jaar verwerkt. ENVIRIS Depot Manager Abdelkrim Yahioune leidt je rond en Ludovic Gerberon, Nationaal Depot Manager voor IPP Frankrijk, vertelt over de samenwerking met onze depots – Bekijk de video!

De pallet producent

Het leveren van hoogwaardige pallets aan onze klanten begint met het kopen van pallets van de beste kwaliteit bij onze palletproducenten. Bij IPP zijn onze houten pallets gemaakt van massief, duurzaam en gecertificeerd (FSC, PEFC) hout, gemaakt om lang mee te gaan en om de goederen van onze klanten veilig te vervoeren.

In deze aflevering van onze samenwerkingsreeks bezoeken we een van onze palletfabrikanten - Phoenix in Nederland. Maak kennis met Phoenix-directeur Wim van Dijk en IPP Operations Manager Mark Hulland en ervaar hoe we samenwerken om de beste pallets op de meest efficiënte en duurzame manier te leveren. Zie daarnaast zelf hoe pallets worden geproduceerd tijdens een rondleiding door de Phoenix-fabriek onder leiding van Bert van Dijk - Bekijk de video!

Het palletpoolingproces organiseren

Bij IPP combineren we onze kennis en expertise om samen met gespecialiseerde bedrijven het palletpoolingproces te organiseren. De bedrijven met wie we samenwerken opereren vanuit hun eigen vakgebied – van palletproductie en -transport tot opslag en onderhoud van onze pallets - uiteraard met inachtneming van de hoogste kwaliteitsnormen.

Onze Operations Teams spelen een sleutelrol - ze bewaken het proces van prognoses tot palletinkoop, logistiek, opslag en onderhoud en staan dagelijks in contact met onze klanten en retailers om ervoor te zorgen dat ze altijd de juiste hoeveelheid en kwaliteit van pallets tot hun beschikking hebben. In de eerste aflevering van deze serie nodigen we je uit om Dirk Freda, onze Duitse Operations Director, een dag te volgen en zelf te zien hoe hij met onze logistieke partners samenwerkt. Bekijk de video voor meer informatie!

Profiteer jij al van de efficiencyvoordelen van palletpooling?

It's up to you.

Ondersteun jij de circulaire economie al door het gebruik van poolpallets?

It's up to you.