Skip to the content

Johma & Automatisering

“Een geautomatiseerd warehouse biedt grote voordelen, maar is ook erg gevoelig voor verstoring. En als er iets de boel verstoort is het wel een kapotte pallet. Dat moeten we dus niet hebben. De beste manier om dat te voorkomen is telkens weer nieuwe pallets kopen. Aangezien dat niet te doen is, moet je een oplossing hebben die daar het dichtst bij in de buurt komt. De pool pallet is dan het enige goede alternatief.”

Remco Rijsenbrij, Operations Director Johma

 

Maar neem dit niet zomaar van Remco aan, lees het hele verhaal.

Pool pallet als beste alternatief voor geautomatiseerd warehouse

De automatisering van warehouses neemt een snelle vlucht, zowel aan de kant van de producent als de retailer. Zelfs als je als producent (nog) geen geautomatiseerd warehouse hebt is het belangrijk om te beseffen dat dit aan de zijde van de retailer vaak al wel het geval is. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige pallets die probleemloos hun reis door een warehouse kunnen maken.

Johma is een gevestigd Nederlands A-merk dat salades en aanverwante producten produceert en zijn warehouse heeft geautomatiseerd met Rolan Robotics. Johma doet jaarlijks zo’n 150.000 palletbewegingen met IPP. Directeur Operations Remco Rijsenbrij : “Een geautomatiseerd warehouse biedt grote voordelen, maar is ook erg gevoelig voor verstoring. En als er iets de boel verstoort is het wel een kapotte pallet. Dat moeten we dus niet hebben. De beste manier om dat te voorkomen is telkens weer nieuwe pallets kopen. Aangezien dat niet te doen is, moet je een oplossing hebben die daar het dichtst bij in de buurt komt. De pool pallet is dan het enige goede alternatief.”

Toekomst

In de toekomst zou Remco nog nauwer willen samenwerken met ketenpartners als IPP. “Het is op dit moment niet te voorkomen dat er af en toe een kapotte pallet in het proces terechtkomt. Daarom zou het mooi zijn als we met zijn allen een onafhankelijk meetcentrum zouden inrichten. Een plek waar alle pallets geautomatiseerd naar binnen gaan en op basis van strikte eisen op een objectieve plek at random worden getest. En we zouden ter plekke willen participeren in distributiecentra. Dat daar kapotte en goede pallets van elkaar worden gescheiden en naar de juiste locatie worden gestuurd. Wij krijgen die mix nu, waardoor we regelmatig met ‘leeg hout’ aan het sjouwen zijn.”

Remco heeft nog meer plannen. Voor een ingangscontrolestraat bijvoorbeeld. Een geautomatiseerd platform dat de lading naar binnen haalt en tegelijkertijd de pallets controleert voordat deze het warehouse worden ingestuurd: “We staan onherroepelijk soms stil op een pallet die kapot is. Als we het controleproces weten te automatiseren, kunnen we dat in de toekomst misschien helemaal uitbannen. Handmatig elke pallet controleren, dat is geen doen.”

Samenwerking

Toen Remco begon bij Johma is hij langlopende samenwerkingen aangegaan met bedrijven die nog veel te winnen hadden. Bedrijven met ondernemerschap, die net als Johma vastbesloten zijn er iets moois van te maken. IPP is zo’n partner: “De diepgang die we zo hebben bereikt, kun je met geen nieuwe contractant waarmaken. En als je elkaar goed kent, gun je elkaar wat en ben je bereid meer te doen dan werkelijk op papier staat. Die loyaliteit en die gedeelde waarden geven cachet aan mijn werk.”

Up to you

Nieuwsgierig geworden door het verhaal van Remco?

Bel ons of vul het formulier in, dan nemen we snel contact met u op.